BDO WK Darts 2012 zaterdag van start

by admin on 6 januari 2012

bdo-darts-wk-2012Nadat het WK Darts 2012 door Adrian Lewis is gewonnen is het nu de beurt aan de andere dartsbond. De BDO gaat op zaterdag 7 januari starten aan hun BDO WK Darts 2012. En ook hier doen verschillende Nederlanders aan mee. In Engeland, Frimley Green, wordt het Lakeside World Professional Darts Championships gespeeld. Om precies te zijn doen er acht spelers uit eigen land mee. Allen zullen gaan strijden om uiteindelijk op zondag 15 januari de finale te spelen. In totaal doen er 32 spelers mee om dit doel te bereiken. Dit houdt in dat één op de vier spelers een Nederlander is. Dit moet de kansen toch vergroten om een Nederlander in de eindstrijd te krijgen. Sluit vandaag nog een weddenschap bij Bwin en voorspel wie er volgens jou de eerste wedstrijden gaat winnen.

In de eerste partij zien wij al gelijk een Nederland in actie komen. Op zaterdag 7 januari betreedt Ron Meulenkamp het podium. Hij neemt het in de eerste ronde op tegen de Schot Gary Stone. Ook Fabian Roosenbrand komt op de openingsdag in actie. Hij mag het ook tegen een Schot opnemen. Ross Montgomery zal proberen om Roosenbrand in de eerste ronde e verschalken. De volgende Nederlander die de tweede ronde probeert te halen is Wesley Harms. Hij zal spelen tegen de Welsman Martin Phillips. Ook Willy van de Wiel staat weer op het podium. Dit is zijn vierde optreden. Van de Wiel komt de eerste ronde uit tegen de Engelsman Dave Prins.

De eerste ronde partijen zijn verdeeld over de zaterdag, zondag en maandag. De eerste partijen met Nederlanders zijn bekend. Helaas is de volgende er één tussen twee landgenoten. Jan Dekker en Christian Kist moeten gaan strijden om een plekje in de volgende ronde. Erg zuur natuurlijk om gelijk al afscheid te nemen van een speler van eigen bodem, maar je zal toch van iedereen moeten winnen wil je de titel op je naam zetten. Dan rest ons nog twee partijen met daarin een Nederlander. En het zijn twee toppartijen. Talent Benito van de Pas neemt het in zijn eerste ronde op tegen de Engelsman Alan Norris. Zal Van de Pas zijn talent kunnen ombuigen naar winst en een plek in de volgende ronde?

De laatste partij is echt een topper. Op papier misschien wel de mooiste partij uit te eerste ronde. Niet voor niets dat hier naartoe geleefd wordt. Na een goede twee dagen neemt onze Joey ten Berge het op tegen niemand minder dan de Engelsman Dean Winstanley. Winstanley verloor de vorige editie in de finale van Martin Adams. Zou Ten Berge de eerste ronde overleven? Zijn naam is zojuist genoemd, Martin Adams, hij zal de te kloppen man worden. Adams won de laatste twee edities van dit wereldkampioenschap. Gaat hij er voor de derde keer met de titel ervandoor of kan één van onze eigen helden hem stoppen?
Na de PDC kan je de dartkennis nu gaan toepassen op de BDO. Wellicht komen de Nederlands die meedoen aan de Lakeside verder. Zet in op je favoriet en strijd mee om de finale. Hopelijk komen de helden van eigen bodem in de finale. Dit zou toch waanzinnig zijn!

No related posts.

Previous post:

Next post: