Christian Kist en Wesley Harms als enige Nederlanders door bij WK darten

by admin on 12 januari 2012

bwin-wed-op-dartsVanavond en morgenavond worden de kwartfinales gespeeld. De kwartfinales van het BDO WK Darts 2012 op Frimley Green in Engeland. Hierin mogen ook twee Nederlanders aantreden. Dit houdt in dat Nederland bij de laatste acht, twee spelers heeft zitten. Dit is precies het percentage hoe het toernooi begonnen is. We begonnen namelijk met acht van de tweeëndertig. Zou toch mooi zijn wanneer beide heren weten door te dringen naar de halve finale. Het kan zelfs zomaar zijn dat de heren elkaar gaan ontmoeten in de finale. Hoe leuk zou dat dan zijn.

Helaas voor Nederland zijn er maar twee spelers die de kwartfinale hebben bereikt. Het hadden er drie kunnen zijn, maar Willy van de Wiel wist zijn partij niet te winnen. Van de Wiel verloor zijn partij van niemand minder dan Martin Atkins. Martin kwam vlug op 3-0 en hoefde daarna nog maar één set te winnen. Echter was Willy het daar niet mee eens en kwam knap terug op 3-2. Jammer genoeg voor onze landgenoot wist Martin zijn vorm te herpakken en zo ook de laatste set en de wedstrijd. Na een 4-2 overwinning mag Atkins het in de kwartfinale opnemen tegen Ted Hankey. Hankey versloeg in een mooie en spannende partij met 4-3 Scott Waites.

Wesley Harms mag als eerste starten in de kwartfinales. Hij neemt het op tegen de Engelsman Paul Jennings. Jennings won in de eerste ronde van Garry Thompson en in de tweede ronde van Steve Douglas. Zou Harms meer strijd kunnen leveren en door kunnen dringen naar de volgende ronde? Harms won zijn eerste partij van Martin Phillips en de tweede partij van Robbie Green. Op papier zou je zeggen dat Wesley Harms de halve finale kan halen, maar dat weten we pas wanneer de laatste dubbel gegooid is. Mocht Harms winnen zal hij in de halve finale uitkomen tegen Martin Adams of Tony O’Shea. Deze heren strijden onderling voor een plek in de halve finale van het WK Darts.

Christian Kist is de ander speler uit Nederland die doorgedrongen is naar de kwartfinale. Kist won zijn eerste partij van landgenoot Jan Dekker en zijn tweede partij van de Belg Geert de Vos. Kist is nu al een legendarisch persoon op de Lakeside. Na zijn bijzondere interview met de Engelse pers kan hij niet meer stuk. En dan nog niets over zijn spel gezegd te hebben. Hij had het beste gemiddelde uit de eerste ronde en deed niet onder in de tweede ronde. Kist neemt het op tegen Alan Norris. Norris won de vorige ronde van Dean Winstanley. Deze was vorige jaar nog verliezend finalist. Wanneer Kist wint zal de halve finale zijn tegen Ted Hankey of Martin Atkins.

Zoals gezegd is alles nog voor beide heren mogelijk. Het zou zomaar kunnen dat ze tegenover elkaar staan in de finale van het BDO WK Darts 2012. Wat een finale zou dat zijn. Waarschijnlijk een finale waar niemand van te voren aan gedacht heeft. Steun de heren bij de volgende rondepartij en maak een mooie weddenschap. Wellicht ga jij er ook met een mooie prijs ervandoor.

No related posts.

Previous post:

Next post: