Dakar Rally 2012 van start

by admin on 3 januari 2012

dakar-rally-2012De Dakar Rally 2012 is op 1 januari van start gegaan en het gaat goed! Althans met de truckers. Hierin regeert Nederland na twee etappes. Ook doen wij mee met auto’s, quads en motoren. De rally gaat door drie landen. Argentinië, Chili en Peru. Vandaag dag drie die nog in Argentinië is. Zullen de heren op de truck het weer goed gaan doen vandaag? Ben jij ook zo’n fanaat van deze rally? Kijk dan snel bij één van de sportsbooks om de race te volgen en in te zetten op de racers.

De Dakar-rally is ontstaan in het jaar 1978. De eerste editie had een start in Parijs, Frankrijk en eindigde in Dakar, de hoofdstad van Senegal. Fransman Thierry Sabine zag een droom uitkomen door als eerste deze rally te rijden. De naam van de rally toen was dan ook Parijs – Dakar. Dit klinkt de meeste mensen ook bekender in de oren. Helaas is deze rally verplaatst door de onveilige situatie in Afrika. De start en finish ligt de laatste jaren in Zuid-Amerika. Dit jaar dus de landen Argentinië, Chili en Peru.

Zoals gezegd zijn er vier onderdelen in deze rally. De motoren, auto’s, quads en vrachtauto’s. Nederland is vertegenwoordigd in drie van de vier onderdelen. Bij de motoren doen er elf coureurs mee. Binnen het onderdeel auto heeft Nederland achttien gegadigden gestuurd en bij de vrachtauto’s hebben wij vijfentwintig deelnemers. Althans vijfentwintig trucs. Per truck zitten twee of drie bemanningsleden. Ditzelfde geldt voor de auto’s die de Dakar Rally 2012 moeten doorstaan. Hier kan men met één of twee bestuurders aanwezig zijn. Heel soms zijn er zelfs drie leden aanwezig in het kleine voertuig.

Met de truckers gaat Nederland strijden om de titel. Misschien wat vroeg gezegd na twee etappes, maar de Nederlanders doen het altijd goed met dit onderdeel. Op het moment, na twee races, staat er een Nederlander op de eerste, derde en zevende plaats. Bij de auto’s staat de beste Nederlander op de twaalfde positie. Bij de motoren zien we de eerste Nederlander terug op een zevenentwintigste positie. Alle ogen zijn dan ook gericht op de truckers. Hiermee moet Nederlands succes behaald worden. Zal het onze landgenoten lukken om na veertien races in één van de klassementen een podiumplaats te bemachtigen? Dit zou toch een mooi begin zijn voor de Nederlandse sportwereld.

Hoeveel weet jij eigenlijk van deze machtige Dakar rally door de woestijngebieden? Ben jij een reuze fanaat en denk jij te weten wie er gaat winnen? Maak dan kans op een prachtprijs. Wie weet is jouw inzet dadelijk erg veel waard. Een extraatje is natuurlijk altijd welkom na de dure decembermaand en het voorjaar in het verschiet. Via diverse sportsbooks wordt de Dakar-rally gevolgd. Hun zullen jou op de hoogte houden van de races, de uitslagen en standen. De meeste hebben ook nog is een aantrekkelijk aanbieding voor te schotelen. Inschrijven om een account te verkrijgen is vrijwel altijd gratis. Ga de sites één langs en wordt lid waarbij jij het beste gevoel hebt. Maak een account, ontvang een bonus en maak gebruik over van Dakar-rally kennis.

No related posts.

Previous post:

Next post: