Maak nu sportweddenschappen op finale Afrika Cup 2012

by admin on 10 februari 2012

africa-cup-2012Bijna is het zover en de volgende ronde sportweddenschappen kan je gaan afsluiten! Na veel strijd te hebben geleverd staan er nog maar twee landen overeind. Hun vormen de finale van de Afrika Cup 2012 in Gabon en Equatoriaal Guinea. Zondag zal de laatste partij gespeeld worden in deze editie van de Afrika Cup. Na twee bloedstollende halve finales zijn Zambia en Ivoorkust doorgedrongen tot het eindtoneel. Wie zou de Cup zondag boven het hoofd houden en zich kampioen van Afrika mogen noemen. Door afwezigheid van Egypte krijgen we na 3 jaar weer een andere kampioen. Dat staat vast.

Om de finale te bereiken moest Zambia het in de halve eindstrijd opnemen tegen toch wel het grote Ghana. Een team met sterke spelers die maar één doel hadden. Doorstromen naar de finale. Op papier was dit ook goed te doen, maar niets in minder waar. Zambia wist eerder te scoren dan Ghana en dankzij goed keeperswerk gaan juist hun naar de finale. De eerste verrassing was dus al snel een feit. Zou dit Ivoorkust ook overkomen? Want op papier zijn ook hun de favoriet.

Zoals al gelezen heeft Ivoorkust wel weten te winnen. In een onderlinge strijd met Mali was een 1-0 overwinning voldoende. Ivoorkust met enkele grootheden die in de Premier League van Engeland zoals de bekendste Didier Drogba gaat naar de finale in de Afrika Cup. Het was een moeizame pot maar Ivoorkust wist zich aan de verwachtingen te voldoen. Toch hebben veel mensen gebruik gemaakt van de mogelijkheid van live wedden en hier zijn zeer winstgevende resultaten in naar voren gekomen.

We hebben nu een oranje gekleurde finale. Niet omdat er Nederlanders meespelen, maar omdat de thuiskleuren van zowel Zambia als Ivoorkust oranje is. Één van de landen zou dus het uittenue moeten dragen. Zondag zien we wie deze misschien wel mentale tik al moet verwerken. Uiteraard zal het verder een strijd voor het leven zijn. Wie wilt er nou niet kampioen van Afrika worden. Zambia en Ivoorkust zullen zondag alles uit de kast halen om hun naam gegraveerd te zien in de Cup.

Helaas heeft niet iedereen het geluk om zich in de finale te bewijzen. Net zoals de verliezers van de halve finales. Ghana, die er wel van overtuigd waren om de finale te bereiken, en Mali zullen een dag eerder strijden om de derde plaats. Eigenlijk een partij die er niet meer toe doet, maar toch gespeeld dient te worden. Zaterdag zal dan ook in het teken staan van deze troostfinale. Wie weet kan Ghana nog een kleine pleister op de wond plakken om de derde plek te pakken.

Aan jou om te laten zien hoeveel jij van de Afrikaanse landen Zambia en Ivoorkust weet, maar ook van Ghana en Mali. Wie wordt er in jou ogen derde? En wie zal zegevierend het stadion verlaten met de Afrika Cup op hun naam. Sportsbooks wijzen jou de weg naar het maken van een weddenschap. Laat zien wat je in je march hebt en zet in op diegene die volgens jou derde en eerste zullen worden. Nog even bedenk tijd en dan zien we zaterdag wie er wint bij Ghana  tegen Mali en wie op zondag de Cup wint. Is dit Zambia of wordt het favoriet Ivoorkust?

No related posts.

Previous post:

Next post: