Veel gebruikte wedtermen bij het wedden op sport

by admin on 10 oktober 2012

Op sport wedden is hartstikke leuk en kan onder meer bij Unibet en bij Bwin worden gedaan. Dat zijn twee online bookmakers, waar je geld kunt inzetten op wedstrijden door bijvoorbeeld de uitslag van een wedstrijd vooraf te voorspellen. Er zijn heel veel verschillende soorten weddenschappen mogelijk bij sport wedden en als je nog niet eerder online een weddenschap hebt geplaatst, dan snap je misschien niet direct alle wedtermen. Dat je kunt voorspellen of een team wint, verliest of gelijkspeelt, mag voor iedereen wel duidelijk zijn, maar ook daarbij worden diverse wedtermen gehanteerd, zoals ‘correct score’, waar je misschien de betekenis niet van kent. Daarom zal er hier verder worden ingegaan op verschillende wedtermen, die je bij het sport wedden kunt tegenkomen, zoals meervoudige weddenschappen, handicap en correct score.

Meervoudige weddenschappen
Bij meervoudige weddenschappen wordt er door een speler geld ingezet op meerdere wedstrijden tegelijk. Daarbij zal de totale uitbetaling gecombineerd worden en dat kan zeker winstgevend zijn. Voor het plaatsen van meervoudige weddenschappen worden diverse wedtermen gehanteerd, zoals trixie. Bij een trixie is er sprake van drie wedstrijden met een drievoudige weddenschap en drie dubbele weddenschappen. Het totaal zal dus bij een trixie uitkomen op vier weddenschappen. Bij een zogenoemde yankee is er sprake van vier wedstrijden met één viervoudige weddenschap, vier drievoudige weddenschappen en zes dubbele weddenschappen. Dat maakt een totaal van elf weddenschappen. Er geldt altijd een minimale inzet van één eenheid van de muntwaarde. Dus voor de elf weddenschappen moet er per weddenschap minimaal 1 euro worden ingezet met een totaal van 11 euro. Deze weddenschappen lijken ingewikkeld en als je net begint met sport wedden, dan is het heel eenvoudig om bijvoorbeeld één bet te plaatsen voor een combinatie van wedstrijden. De hoge notering van de combinatie weddenschappen maken de weddenschap lucratief.

Handicap en correct score
Twee andere termen die je vaak zult tegenkomen tijdens het sport wedden, zijn handicap en correct score. Bij een handicap is er sprake van het plaatsen van een weddenschap, waarbij één team een voorsprong heeft op het andere team met betrekking tot bijvoorbeeld het doelsaldo of het aantal punten. De correct score is een belangrijke wedterm op het gebied van sport wedden. In dat geval voorspel je namelijk wat de eindstand van een wedstrijd zal worden, zoals 2-2 of 4-1. Dat is natuurlijk een lastige weddenschap en moeilijker om te winnen dan bijvoorbeeld het voorspellen van een gelijkspel of winst voor een team. Met het voorspellen van de correct score kun je echter wel veel geld verdienen en dat maakt dit type weddenschappen natuurlijk aantrekkelijk. Nog een andere term is quote, dat ook wel notering of odds wordt genoemd. Dit zijn de uitbetalingen die de bookmaker zal verrichten als een weddenschap is gewonnen. De noteringen zijn per wedstrijd of weddenschap vooraf zichtbaar, zodat meteen duidelijk wordt hoeveel geld er gewonnen kan worden als er een bepaalde inzet op wordt geplaatst. Wil je gaan sport wedden? Meld je dan aan bij Bwin of Unibet Wedden en profiteer meteen van de welkomstbonus.

No related posts.

Previous post:

Next post: