Wedden op voetbal zonder matchfixing

by admin on 8 februari 2013

bwin-sport-weddenWedden op voetbal doe je natuurlijk om geld te winnen, maar als de wedstrijd vooraf al is beïnvloed, worden de kansen natuurlijk wel kleiner of meer afhankelijk van het geluk om geld te winnen. Deze week staan de kranten vol met het laatste nieuws over matchfixing in het professionele voetbal. Europol heeft aan het begin van de week bekendgemaakt dat er in het profvoetbal sprake is van matchfixing op grote schaal. Op het hoogste niveau in Europa zou er zelfs sprake geweest zijn van bijna vierhonderd voetbalwedstrijden, waarin er sprake is geweest van omkoping. Dat is natuurlijk geen goed nieuws als je vaak weddenschappen afsluit op voetbalwedstrijden, maar naar alle waarschijnlijkheid blijken in Turkije tientallen wedstrijden in de afgelopen jaren onderdeel zijn geweest van matchfixing. Europol heeft laten weten dat het in Turkije gaat om negenenzeventig wedstrijden.

Matchfixing met wedden op voetbal

Wedden op voetbal blijft natuurlijk leuk ondanks dat er sprake is van matchfixing, want het kan natuurlijk niet zo zijn dat alle wedstrijden worden beïnvloed door criminele organisaties. Het is dan ook gewoon aan te raden om te blijven wedden op voetbal. Overigens is wel duidelijk geworden dat de wedstrijden op de meeste vreemde manieren beïnvloed werden. Zo gaat het lang niet altijd om het manipuleren van de uitslag, want dat is lastig om te beïnvloeden. Waar wel veel wedstrijden in het voetbal op zijn beïnvloed is bijvoorbeeld een speler die de eerste gele kaart krijgt of welke club als eerste een hoekschop krijgt toegewezen. Matchfixing wordt over het algemeen niet aan een heel team opgehangen, maar vaker op individuen. Het is makkelijker om de eerste gele kaart te krijgen, dan om te zorgen dat de einduitslag van een wedstrijd 1-3 wordt bijvoorbeeld. Wedden op voetbal is veelal ook een kwestie van geluk, want niets is zeker van tevoren als er een weddenschap wordt geplaatst. Tijdens een wedstrijd doen er zich vele factoren voor, die het verloop van het spel kunnen beïnvloeden en daardoor kunnen wedstrijden ineens een wending krijgen die vooraf niemand had kunnen voorspellen. Behalve dan wellicht de organisatie die achter het matchfixing schuilgaat.

Kansen wedden op voetbal

Het wedden op voetbal is en blijft leuk en bij Unibet en Bwin kun je gewoon doorgaan met het plaatsen van weddenschappen op voetbal. In de Nederlandse competitie van de Eredivisie is in elk geval nog niet bekend geworden dat er in het verleden sprake is geweest van matchfixing. Als je dus het zekere voor het onzekere wilt nemen, dan kun je altijd wedden op voetbal in de Nederlandse competitie. Of je neemt eens een kijkje bij de andere sporten, waar weddenschappen op af kunnen worden gesloten. Er zijn genoeg mogelijkheden om wel te wedden op sport zonder dat er sprake is van de mogelijkheid achteraf met matchfixing geconfronteerd te worden. Het voordeel van het wedden op sport is natuurlijk wel dat je niet vooraf weet dat een wedstrijd gemanipuleerd zal worden. In dat opzicht kun je dus gewoon blijven wedden op voetbal en andere sporten.

No related posts.

Previous post:

Next post: