Wedden op Autosport

wedden-op-autosportenBij autosporten denken we gelijk aan de Formule 1, de 24 uur van Le Mans en NASCAR. Dit zijn inderdaad onderdelen van de autosport. De autosport wordt vaak in verband gebracht met de autofabrieken. De verkoop van auto’s kan liggen aan de winst die gedaan wordt in een race. Als een auto van een bepaald merk wint is de kans groot dat men even later op de stoep staat bij de autodealer van dat automerk. Het wedden op autosporten wordt over de gehele wereld gedaan. Autosport leeft ook over de hele wereld.

Nu wedden op Autosport!

Bookmakers Bonus Bezoeken
Kroon €75,- Nu inschrijven!
NetBet €50,- Nu inschrijven!
Unibet €50,- Nu inschrijven!

Wedden op Formule 1

De officiële naam van de Formule 1 is FIA Formula One World Championship. De Formule 1 is de hoogste klasse waarin men kan rijden volgens de FIA, Fédération Internationale de l’Automobile. Bij het wedden op autosporten denkt men vaak gelijk aan de Formule 1. In Europa in ieder geval wel. De Formule 1 is de bekendste autosport ter wereld. De Formule 1 bestaat uit achttien races. Zowel binnen als buiten Europa. Na de achttien races, ook wel grands prix genoemd, komt er een winnaar uit de bus. De eerste winnaar van de huidige Formule 1 dateert uit het jaar 1950. Naast een winnaar is er ook een prijs voor het best gepresteerde team. Elk team heeft namens twee auto’s aan de start staan. Bij het wedden op autosporten moet men met veel dingen rekening houden. Hoe presteert een coureur, op welk circuit wordt er gereden en wat zijn de weersomstandigheden. Bekende automerken in de Formule 1 zijn toch wel Ferrari, Mercedes en Renault. Om uiteindelijk in de Formule 1 te mogen rijden moet men eerst presteren in onderliggende klassen. Dit zijn de zogeheten opstapklassen. Er zijn drie opstapklassen, de Formule 2, Formule 3 en de GP2 Series. Maar een echte racecarrière begint toch bij de basis. In de autosport als Formule 1 is de basis het karten.

Wedden op Autosporten in Amerika

wedden-op-nascarBij het wedden op autosporten kom je toch snel in Amerika uit. In Amerika kennen ze meer autosporten dan bij ons in Nederland. Het wedden op autosporten als NASCAR en de IndyCar Series gebeurt dan ook in veelvoud. Een bekende race uit de IndyCar Series is de Indianapolis 500. De Indianapolis 500 wordt ook wel Indy 500 genoemd. Samen met de 24 uur van Le Mans en de Grand Prix van Monaco de drie bekendste races in de autosport. Bij het wedden op autosporten zijn deze drie races dan hoog genoteerd. Amerikanen doen het meeste wedden op autosport NASCAR. NASCAR staat voor National Association for Stock Car Auto Racing. Een NASCAR competitie bestaat uit 36 races. De races worden gereden op een ovaal circuit. Sommige circuits worden vaker bereden. In totaal zijn er 43 coureurs die voor de titel gaan. Twee hele bekende speedways, zoals de ovale circuits genoemd worden, zijn de Daytona International Speedway en de Indianapolis Motor Speedway. Binnen NASCAR zijn verschillende klassen. De bekendste is de NASCAR Sprint Cup. Hiernaast kennen we nog de NASCAR Nationwide Series, voor jongeren en minder ervaren, en de NASCAR Craftsman Truck Series voor de pick – up auto’s. In Canada kent men nog de NASCAR Canadian Tire Series. In Amerika is het wedden op autosporten erg divers. Ze kennen vele competities en klassen. De IndyCar Series en NASCAR zijn twee bekende van een heel reeks aan autosporten.

Wedden op Rally

wedden-op-autorallyNaast de Formule 1 kent de FIA nog een discipline. Namelijk het rally rijden. Beter bekend onder de naam World Rally Championship. Bij het wedden op autosporten kan men ook kiezen voor rally wedstrijden. De rally rijden gebeurd met twee mensen in een auto. De ene is chauffeur en de andere de navigator. De navigator geeft aan hoe een parcours gereden moet worden. Dit geeft de navigator dan ook door aan zijn chauffeur om zo snel mogelijk de finish te bereiken. Een race kan zich afspelen op verschillende ondergronden. Dit zijn asfalt, gravel, sneeuw en ijs. De winnaar is diegene die de meeste punten heeft verzameld van 13 driedaagse evenementen. Elke rally bestaat uit z’n 15 á 25 klassementsproeven die zo snel mogelijk voldaan moeten worden. In deze autosport domineert toch wel één naam. De Fransman Sébastien Loeb. Hij heeft van 2004 tot en met 2010 al zeven keer de titel gewonnen. Hiermee is hij de beste rijder ooit tot nu toe. Ook staat hij ver bovenaan in het klassement om de meeste overwinningen. Loeb heeft maarliefst 62 races gewonnen. De nummer twee staat op 30 maal winst.

Wedden op Autosporten

Het wedden op autosporten kan op meer dan de bovenstaande onderdelen. Het is ook mogelijk om te wedden op autosporten als zonnewagenraces, toerwagenraces en rallycross, karting en trailraces. Sommige onderdelen zullen misschien niet gelijk bekend klinken, maar bij het wedden op autosporten wordt ook hiernaar gekeken. Zo is de bekende zonnewagenrace de World Solar Challenge die eens per twee jaar gehouden wordt in Australië. Bij de toerwagenraces kennen we naast de NASCAR ook de Duitse DTM, Deutsche Tourenwagen Masters. In de rallycross kennen we het Eurocircuit van Valkenwaard. Hier rijdt men tegen elkaar op deels verhard en deels onverhard circuit. Het karten spreekt voor zich. De wedstrijden met de kleine autootjes waaruit vele grote coureurs van de Formule 1 zijn voortgekomen. En bij de trailraces is Parijs – Dakar de bekendste. Het wedden op autosporten kan in verschillende onderdelen zoals u ziet.

Het wedden op autosporten kunt u doen bij de bekende Sportsbooks. De Sportsbooks zullen u helpen bij het wedden op autosporten. Alle wedstrijden zullen voor u getoond worden. U kunt ook vaker wedden op autosporten. Sommige races zullen misschien tegelijkertijd gereden worden. Bijvoorbeeld een Formule 1 race tegelijk met een rallyrace. Door middel van het live wedden kunt u nog steeds wedden op uw favoriete coureur bij beide races. Om te kunnen wedden op autosporten heeft u wel een speelaccount nodig. Bij de Sportsbooks is deze gratis aan te maken. U krijgt dan een welkomstbonus waarmee u kunt wedden op autosporten. Gaat u eens naar één van de Sportsbooks voor verdere informatie. Veel plezier en succes met het wedden op autosporten.