Wedden op Basketbal

Wedden-op-basketbal-wedstrijdenDe sport basketbal is één van de weinige sporten die vanuit het niets is ontstaan. Een sportleraar van een school uit Springfield, Amerika, bedacht een training om spelers van buitensporten in de winter door te laten trainen. Zo ontstond de sport basketbal en werd binnen een paar jaar razend populair door heel Amerika. En basketbal is nog altijd een populaire sport. Zowel in Amerika als over de rest van de wereld. Men kan tegenwoordig zelf wedden op basketbal. Het begon met een paar plaatselijke profclub en dit breidde zich uit tot vele clubs meer. Verder werden er toernooien georganiseerd, wereldkampioenschappen vanaf het jaar 1950 en de sport werd onderdeel bij de Olympische Spelen vanaf het jaar 1936. Dit geldt tevens voor het vrouwenbasketbal.

Nu wedden op Basketbal!

Bookmakers Bonus Bezoeken
Kroon €75,- Nu inschrijven!
NetBet €50,- Nu inschrijven!
Unibet €50,- Nu inschrijven!

Nederlands Basketbal

Het basketbal kwam pas rond het jaar 1930 de oceaan over naar Nederland. De sport werd in het jaar 1947 erkend door het oprichten van de NBB, de Nederlandse Basketball Bond. De teams van toen kwamen vooral uit Amsterdam, Haarlem en Rotterdam. In het seizoen van 1949-1950 kwamen er teams bij uit Den Helder, en nog meer uit Haarlem en Rotterdam. Het wedden op basketbal werd toen ook steeds vaker gedaan. De sport was eenmaal vanuit Amerika overgewaaid en daar deed men al veel langer wedden op basketbal. De eredivisie in het Nederlandse basketbal liet niet lang op zich wachten. In het jaar 1951 werden al de eerste nationale kampioenschappen gespeeld. De eerste winaars hierbij waren bij de heren AMVJ en bij de dames Westerkwartier. Beide teams kwamen uit de hoofdstad. Het begin van de landelijke competitie was in het seizoen van 1957 – 1958. In jaar 1960 werd uiteindelijk de Eredivisie een feit. Hierin startte de twaalf beste teams in één competitie. Twee jaar later begon in Nederland de eredivisie voor dames. In Nederland kennen we dertien basketbalverenigingen op het hoogste niveau. Een paar bekende hiervan zijn de Den Helder Seals, GasTerra Flames Groningen, EiffelTowers Den Bosch, Rotterdam Challengers en ABC Amsterdam.

Amerikaans Basketbal

nba-basketbalHet wedden op basketbal wordt vooral veel gedaan op teams uit de Verenigde Staten. Is de VS kan men wedden op basketbal in drie competities. Dit zijn de NBA, WNBA en de NCAA. De WNBA is de vrouwenbasketbalcompetitie en de NCAA is de collegecompetitie. De NBA is toch wel de bekendste basketbalcompetitie ter wereld. NBA staat voor National Basketball Association. De NBA bestaat uit de Eastern Conference en de Western Conference. Die bestaan op hun beurt weer uit een drietal divisies met elk vijf teams. In de Eastern Conference kennen we de Atlantic-, de Central- en de Southeast Division. In de Atlantic Division spelen de teams Boston Celtics, New Jersey Nets, New York Nicks, Philadelphia 76ers en de Toronto Raptors, het enige team uit Canada. In de Central Division hebben we de teams Chicago Bulls, Cleveland Cavaliers, Detroit Pistons, Indiana Pacers en de Milwaukee Bucks. Als laatst hebben we de Southeast Division met Atlanta Hawks, Charlotte Bobcats, Miami Heat, Orlando Magic en de Washington Wizards. Dan hebben we nog de Western Conference bestaand uit de Southwest-, Northwest- en de Pacific Division. De Southwest Division bestaat uit de teams Dallas Mavericks, Houston Rockets, Memphis Grizzlies, New Orleans Hornets en de San Antonio Spurs. In de Northwest Division spelen de Denver Nuggets, Minnesota Timberwolves, Portland Trail Blazers, Oklahoma City Thunder en de Utah Jazz. Als laatst hebben de Golden State Warriors, Los Angeles Clippers, Los Angeles Lakers, Phoenix Suns en de Sacramento Kings in de Pacific Division. Iedereen kent wel een naam uit de NBA die bekent klinkt.

Fédération Internationale de Basketball

De FIBA bestaat vanaf het jaar 1932. De organisatie werd opgericht in Geneve te Zwitserland. De oprichting werd gedaan door de landen Argentinië, Tsjechië – Slowakije, Griekenland, Italië, Letland, Portugal en Roemenië. Vandaag de dag bestaat de FIBA uit 208 verschillende basketbalfederaties uit de hele wereld. De Fédération Internationale de Basketball kent vijf zoneorganisaties. De vijf zoneorganisaties zijn de AFABA (Afrika), ABC (Azië), COPABA (Amerika’s), FIBA (Europa) en de OBC (Oceanië). Bij de FIBA bepaald men onder andere de spelregels en organiseert internationale competities.

Online wedden op Basketbal

basketbal-weddenHet wedden op basketbal kan over heel de wereld. Natuurlijk is het wedden op basketbal uit de NBA het meest bekende. Er is echter veel meer dan de NBA. U kunt ook wedden op basketbal wedstrijden uit de Nederlandse competitie. Of een competitie uit een ander land zoals Spanje of Turkije. Het wedden op basketbal kan in de Euroleague. In deze internationale competitie komen alle topclubs van Europa uit. Ook kennen we in het basketbal de Eurobasket. Dit is een toernooi wat om de twee jaar georganiseerd wordt. Eurobasket is de Europese Kampioenschap in het basketbal. Vele wedden op basketbal wedstrijden in deze twee toernooien. U kunt wedden op basketbal bij een Sportsbook. De Sportsbooks zullen alle wedstrijden op een rijtje zetten per competitie of toernooi. Voor u makkelijker om naar de juiste wedstrijd te zoeken. Bij Sportsbooks als Unibet, Bwin, Betfair en PartyBets kunt u wedden op basketbal. U moet dan wel een account aanmaken. Zonder speelaccount kunt u niet wedden op basketbal wedstrijden. Een account is gratis aan te maken en de Sportsbooks zullen u daarbij helpen. Vaak krijgt u dan een welkomstbonus. Dit houdt in dat u van de Sportsbook een bepaald bedrag extra krijgt waarmee u weer kan wedden op basketbal.

U kunt nu bijna aan de slag met het wedden op basketbal. U bent op de hoogte gebracht van de verschillende competities en daarbij behorende teams. Het wedden op basketbal gaat alleen veel verder dan in Nederland en de Verenigde Staten. Natuurlijk zijn dit de twee bekendste voor ons Nederlanders, maar er is veel meer. Bij competities uit andere landen kan wedden op basketbal ook. De Sportsbooks heeft voor u alles al op een rijtje staan. Met een paar klikken, kunt u al gaan wedden op basketbal wedstrijden. Wacht niet langer en ga eens langs bij één van de vier Sportsbooks. Verdiept u in de sport en kies uw weddenschap. Bij het wedden op basketbal is de bedoeling dat u natuurlijk winst maakt. Een goede voorbereiding is daarbij al het halve werk. Veel plezier en succes met het wedden op basketbal.