Wedden op Cricket

Het Wereldkampioenschap cricket is het derde grootste evenement ter wereld. Na de Olympische Spelen het Wereldkampioenschap voetbal wordt er het meest naar cricket gekeken. Het wedden op cricket is daarbij geen onbekendheid. Waar het cricket precies ontstaan is blijft onduidelijk. In Engeland zegt men dat daar rond 1600 het spelletje al gespeeld werd. De Fransen zeggen dat het uit hun land komt en dat de Engelsen het spel introduceerden tijdens honderdjarige oorlog. Deze tweestrijd is ook bij het ontstaan van de sport golf tussen Nederland en Schotland. Wat wel bekend is dat men al ver voor het jaar 1600 men al voor hun plezier met een stok een steentje voortbewegende. Of het wedden op cricket toen al gedaan werd weten we niet, maar na de wereldbekendheid van cricket zeker wel.

Bookmakers Bonus Bezoeken
Kroon €75,- Nu inschrijven!
NetBet €50,- Nu inschrijven!
Unibet €50,- Nu inschrijven!

Cricket in Nederland

In ons eigen land wordt cricket ook beoefend. De wedstrijden worden door zogeheten eendaagse wedstrijden afgewerkt. Dit om de tijd te beperken. Een cricketwedstrijd kan namelijk dagen in beslag nemen. De KNCB, Koninklijke Nederlandse Cricket Bond, telt 78 geregistreerde cricketclubs. Teams die in de hoofdklasse spelen komen vooral uit steden als Amstelveen, Den Haag, Voorburg, Rotterdam en Schiedam. Het wedden op cricket wordt dan ook gedaan op teams uit de hoofdklasse. Ook kan men wedden op cricket in het internationale circuit. Wij hebben een nationaal cricketteam. Nederland heeft zelfs al een paar keer meegedaan aan het Wereldkampioenschap. Helaas is men noot verder gekomen dan de eerste ronden.

International Cricket Council

De ICC, International Cricket Council, is de overkoepelende organisatie voor de sport cricket. Zij organiseren de “testwedstrijden” en de eendaagse internationale wedstrijden. De ICC is opgericht in het jaar 1909 door de landen Australië, Engeland en Zuid – Afrika. Tot het jaar 1965 het de cricketbond nog Imperial Cricket Conference. Toen waren de leden alleen landen van de Britse Gemenebest. Binnen de ICC zijn drie niveaus van lidmaatschap. De bijbehorende namen zijn Full Member, Associate Member en Affiliate Member. Bij de Full Member zitten de grote landen van de cricketsport. In de Associate Member groep zitten landen waar de sport erkend is en de landen waar cricket in ontwikkeling is zijn lid als Affiliate Member.

The Ashes

Bij het wedden op cricket kan men ook kiezen voor de klassieke wedstrijd genaamd The Ashes. In het jaar 1880 werd vond de eerste serieuze wedstrijd plaats tussen de grootmachten Engeland en Australië. De wedstrijd was een soort test match tussen de twee grootheden. De eerste partij werd gespeeld in Engeland op de Londense Kennington Oval. De Engelse wonnen nipt, maar het was duidelijk dat het Australische team geen makkelijke tegenstander was. In het jaar 1882 won Australië voor de eerste keer van Engeland. Twee jaar later na de eerste partij. Het wedden op cricket nam hierbij de omslag. Men kreeg nu een moeilijkere opgave bij het wedden op cricket. De twee landen maakte er telkens een spannende strijd van. Na Australië voor de eerste keer won werd met wat humor een urn meegegeven aan de Engelse bond met daarin de as van een bail. Vanaf dat moment werden de testwedstrijden tussen Engeland en Australië omgedoopt tot The Ashes.

Het Wereldkampioenschap Cricket

Ook de sport cricket kent zijn wereldkampioenschappen. Zoals eerder vermeldt wordt het Wereldkampioenschap cricket gezien als derde sportevenement met de meeste toeschouwers. Zowel per televisie als in de stadions. Het wedden op cricket uitslagen gebeurt dan ook volop bij dit evenement. Het Wereldkampioenschap cricket is zo bekend geworden nadat deze sport niet meer op de Olympische Spelen gespeeld wordt. Het Wereldkampioenschap cricket wordt om de vier jaar gehouden. De eerste editie werd in het jaar 1975 in Engeland gespeeld. Het team van West – Indië won toen. Vier jaar later won West – Indië weer. Ditmaal weer in Engeland. Australië is de winnaar van de laatste drie editie. In het jaar 2011 wordt voor de 10de keer een Wereldkampioenschap cricket georganiseerd. Australië won in de voorgaande negen edities maarliefst viermaal het toernooi. De organiseerde landen in het jaar 2011 zijn dan Bangladesh, India en Sri Lanka. Nederland zal dan voor de vierde keer meedoen.

Gokken op Cricket

Het gokken op cricket kan bij diverse Sportsbooks. Enkele Sportsbooks die het wedden op cricket aanbieden zijn Unibet, Bwin, Titanbet en PartyBets. Allen zullen voor de parijen op een rijtje zetten. Zo zal het wedden op cricket niet moeilijk meer zijn. Zoals u weet kunt u wedden op cricket uitslagen op verschillende wedstrijden. U kunt wedden op cricket wedstrijden van het Wereldkampioenschap, maar ook bij de testwedstrijden en de eendaagse wedstrijden. Variatie voldoende voor elke cricketfan. De Sportsbooks geven u ook een welkomstbonus wanneer u bij hen komt wedden op cricket. De welkomstbonus ontvangt u na het aanmaken van een gratis speelaccount. Deze is nodig om te kunnen wedden op cricket. Het gokken op cricket gebeurt heel vaak. Zoals al een paar keer vernoemd is cricket sport nummer drie op de wereld. Dit is misschien onwerkelijk voor ons Nederlanders. Cricket is in Nederland immers niet groots en populair. Terwijl wij toch al een aantal keer op het eindtoernooi hebben gestaan. Het gokken op cricket is natuurlijk leuker wanneer het eigen nationale team eraan meedoet. Nu weet u dat Nederland het goed doet. Dit maakt het wedden op cricket alleen maar leuker.

U hebt gelezen dat cricket helemaal hot is. De sport is veel bekender dan dat gedacht werd. Voor u dus een mooie gelegenheid om ook te gaan wedden op cricket. Het wedden op cricket zal u doen verbazen. Er zijn namelijk zoveel mogelijkheden in toernooien en wedstrijden. Zelfs in eigen land zijn vele wedstrijden. Verdiept u eens in de sport cricket. Gaat u eens naar één van de Sportsbooks en maak een speelaccount aan. Bij het maken van een speelaccount krijgt u een welkomstbonus en kunt u gaan wedden op cricket. Het wedden op cricket kan ook live gebeuren. U kunt nog wedden op cricket als een partij al van start is gegaan. Voor verdere details kunt u terecht op bij de Sportsbooks. Er is ook een mogelijkheid om te wedden op cricket via de mobiele telefoon. Er zijn dus meerdere mogelijkheden waardoor het wedden op cricket gerealiseerd kan worden. veel plezier en succes met het wedden op cricket.