Wedden op Darts

wedden-op-dartsDarts is het spelletje met drie pijltjes en een dartbord. Het darten is ontstaan in de Engelse pubs. Eigenlijk is het al veel ouder, maar hoe oud is niet echt bekend. Eeuwen geleden gooide men met korte speren tegen omgekeerde wijntonnen en boomstam schijven. Bij de boomstam schijven werden de boomringen als puntenverdeling gebruikt. Het dartbord van tegenwoordig kent diverse nummers en ringen voor vermeerdering van punten. De nummers 1 tot en met 20 zijn niet logisch weggezet. Zo zitten de 1 en 5 naast de 20 en de 3 en de 7 naast de 19. Een hoog getal zit tussen twee lagere getallen. Toch is dit met opzet zo gedaan. Zo zal degene winnen die de sport het meest beheerst en niet degene met het meeste geluk. Dit was de beredenering van Jack Bury. Hij bedacht deze nummering van het dartbord in het jaar 1896. Ook was er nagedacht over de ringen in het bord. Zo telt de buitenring het dubbele van het getal. Wanneer men 11 gooide had de speler 22 punten. En de middelste ring telt drie keer. Bij een 20 krijgt de speler dan 60 punten. Het centrum van het dartbord heet de roos of bullseye. Deze is ook weer verdeeld in twee ringen. Een rode stip, 50 punten, en groene ring, 25 punten, eromheen. Met moet met drie pijlen per beurt zo snel mogelijk een spel uitgooien. Het hoogst haalbaar aantal aan punten per beurt is 180 punten en de hoogst haalbare uitgooi en 170 punten. En deze tellingen kennen we nog altijd.

Nu wedden op Darts!

Bookmakers Bonus Bezoeken
Kroon €75,- Nu inschrijven!
NetBet €50,- Nu inschrijven!
Unibet €50,- Nu inschrijven!

Darts een kansspel of sport

Het wedden op darts was vroeger verboden. Althans de rechters dachten dat het wedden op darts niet mocht. Zij zagen darten als een kansspel. Een kroegbaas werd in het jaar 1908 voor de rechter gedaagd. In zijn café werd darts gespeeld en dat mocht niet. Kansspelen waren verboden in die tijd. De cafébaas plaatste een bord in de rechtszaal en gooide driemaal in de 20. Vervolgens vroeg hij aan de rechters hetzelfde te doen. alle faalden. Zo werd darts een sport, omdat men moest oefenen om de pijlen op de juiste positie te gooien. Darts was vanaf toen geen kansspel meer. Tegenwoordig mag men wel wedden op darts. Het wedden op darts wedstrijden wordt dan ook veelvuldig gedaan.

Wedden op Darts in Nederland

180-dartenIn Nederland in darts ook erg populair. Men gooit graag een pijltje in de kroeg of op een dartbord in huis. Darts is vooral bekend geworden door één persoon. Raymond van Barneveld maakt de sport darts erg populair door zijn prestaties. In het jaar 1995 verloor hij nog de finale van de Lakeside, maar hij won deze wel viermaal in de jaren 1998, 1999, 2003 en 2005. In de glorie jaren van ‘Barney’ was het wedden op darts al populair. Maar door de dartstoernooien is het wedden op darts echt populair geworden. In Nederland hebben we ook twee grote dartstoernooien. De namen hiervan zijn de Dutch Open en de Zuiderduin Darts Masters. De Dutch Open wordt al gespeeld sinds 1973. Vanaf het jaar 2002 is Veldhoven het toneel voor dit dartstoernooi. In Egmond aan Zee wordt het dartstoernooi Zuiderduin Darts Masters georganiseerd. De eerste editie was in het jaar 1995 en wordt als opwarmer gezien voor de Lakeside. Het wedden op darts is hier het grootst, omdat de grote namen graag in Egmond aan Zee spelen.

Wedden op Darts Internationaal

world-darts-trophyWedden op darts kan op meer toernooien dan de twee die we in ons eigen land kennen. Het wedden op darts kan namelijk op meer toernooien. Twee grote internationale dartstoernooien die we kennen zijn Ladbrokes World Darts Championship en de Lakeside. Het wedden op darts bij de Ladbrokes World Darts Championship was jaren lang eenzijdig. Dartsgigant Phil Taylor wist vanaf het jaar 1994 tot en met 2010 dit toernooi maarliefst 13 keer te winnen. De Lakeside is een ander groots dartstoernooi. Het wedden op darts bij de Lakeside is spannender. Hier zijn al verschillende winnaars bekend. Bij het wedden op darts toernooi Lakeside moet men toch even onderzoek doen naar de spelers en hun prestaties. Beide toernooien zijn onderdeel van verschillende dartsbonden. De twee grootste dartsbonden zijn de PDC, Professional Darts Corporation, en de BDO, British Darts Organisation. De vrouwen zijn ook aangesloten bij de BDO.

Gokken op Darts

Het gokken op darts wordt gedaan op twee manieren. Men kan naar een wedkantoor gaan, maar het wedden op darts kan ook online. Vier grote Sportsbooks bieden u namelijk aan om online te wedden op darts. De Sportsbooks zijn Unibet, Bwin, Titanbet en PartyBets. De Sportsbooks hebben voor u alle wedstrijden op een rijtje gezet. Ook het wedden op darts toernooien kan bij de vier Sportsbooks. Bij het wedden op darts is een speelaccount nodig die gratis aan te maken is. Bij de meeste Sportsbooks krijgt u dan zelfs een welkomstbonus. Zo kunt meer besteden bij het wedden op darts uitslagen. De Sportsbooks zijn erg duidelijk en mocht u toch hulp nodig hebben zijn ze op diverse manieren te benaderen. Dit kan via de mail, maar vaak ook via de chat. Zo hebt u gelijk een antwoord om verder te kunnen. De hulptroepen staan dan ook 24/7 voor u klaar.

koos-stompe-dartenU hebt gelezen dat het wedden op darts gedaan kan worden bij verschillende online Sportsbooks. Er zijn veel mogelijkheden waarbij u kunt wedden op darts. Er zijn verschillende dartsbonden met elk hun eigen toernooien. Natuurlijk zijn we ook trots op de toernooien in eigen land. Bij deze toernooien kunt u ook wedden op darts uitslagen. Wacht niet langer en verdiept u in de wereld van het darten. Ga eens langs één van de Sportsbooks en maak een gratis speelaccount. Ontvang een leuke welkomstbonus en het wedden op darts kan beginnen. Wedden op darts is leuk, omdat er toch een beetje geluk bij komt kijken. De zenuwen bij spelers kan hun uit de concentratie en richtingsgevoel belemmeren. Wie zal hiermee het beste om kunnen gaan en de winst binnen slepen. Zo is het altijd spannend wie er zal winnen. Veel plezier en succes met het wedden op darts.