Wedden op Golf

wedden-op-golfIedereen kent de sport golf wel. Een balsport waarbij de speler in zo min mogelijk aantal slagen de bal in een hole moet krijgen. Hoe golf precies is ontstaan is niet echt duidelijk. Bij volkeren als de Egyptenaren, Perzen, Grieken en Romeinen zijn dingen in geschrift gevonden wat weg heeft van de sport. Het wedden op golf moet dan net zo oud zijn. Deze volkeren waren immers niet vies van een gokje wagen. De geschiedenis over de sport is dus onduidelijk. Het meeste bekende gedeelte over de geschiedenis is dat de Nederlanders en Schotten al eeuwen bakkeleien over de vondst van de sport. Beide landen beweren de sport te hebben uitgevonden.

Nu wedden op Golf!

Bookmakers Bonus Bezoeken
Kroon €75,- Nu inschrijven!
NetBet €50,- Nu inschrijven!
Unibet €50,- Nu inschrijven!

Wedden op Major Championship

De Major Championships in golf zijn de vier meest prestigieuze individuele golftoernooien in het professionele golfcircuit voor mannen en voor vrouwen. Beide hebben elk hun eigen vier toernooien. Bij de mannen zijn dit de Masters, US Open, Brits Open en de PGA Championship. De vrouwen kennen de Kraft Nabisco Championship, LPGA Championship, US Women’s Open en de Women’s British Open. De mannen en vrouwen kunnen een Grand Slam halen wanneer alle vier de toernooien in één kalenderjaar worden gewonnen.

Wedden op PGA Tour

wedden-op-golfsportBij het wedden op golf kan men kiezen in wedstrijden van de PGA Tour. PGA staat voor Professional Golf Association. Dit is de golforganisatie die alle grote toernooien van de mannen organiseert. De PGA Tour organiseert onder andere de PGA Championship. Het PGA Championship is een Amerikaans toernooi en de laatste in het rijtje van de Major Championship. Het toernooi wordt georganiseerd door de Amerikaanse PGA, Professional Golfers Association of America. Samen met de Europese PGA Tour wordt om het jaar de Ryder Cup georganiseerd. Hierbij speelt er een team van de beste spelers uit Europa tegen een team met de beste spelers uit Amerika. Hierbij gaat het om de eer en vermaak van het publiek. Er is geen prijzengeld aan gebonden.

Wedden op LPGA Tour

Het wedden op golf wedstrijden kan ook bij de vrouwen. De vrouwen hebben de LPGA Tour, de Ladies Professionals Golf Association. Deze organiseert alle groter golftoernooien bij de vrouwen. De LPGA Championship is een onderdeel van de LPGA Tour. De LPGA Championship is het tweede toernooi in de Major Championship. Ook bij de vrouwen is er een editie tussen de beste spelers uit Europa en die van Amerika. Bij de vrouweneditie heet deze de Solheim Cup.

Wedden op The Masters

the-masters-golf-toernooiThe Masters is een van de vier toernooien uit het Major Championship. De andere drie zijn de US Open, Brits Open en de Amerikaanse PGA. The Masters is wel de bekendste wat betreft het wedden op golf. The Masters of The US Masters heet officieel Masters Tournament. De eerste editie werd gespeeld in het jaar 1934. Toen heette het toernooi nog de Augusta National Invitation Tournament. Dit veranderde in het jaar 1939 naar Masters. De traditie wil dat de winnaar van de Masters lid wordt van Augusta. Het symbool daarvan, een groen jasje ,”the green jacket”. De zal de winnaar krijgen van de winnaar van het voorgaande jaar.

Wedden op de Ryder Cup

De Ryder Cup is een golftoernooi tussen Amerika en Europa. Beide teams bestaan uit twaalf golfers om de strijd tegen elkaar aan te gaan. Bij het toernooi is geen geldprijs gemoeid. Enkel de eer en vermaak voor het publiek. Hoewel de spelers geen geld krijgen kunt u er wel geld voor krijgen. U kunt wedden op golf uitslagen en daar hoor de uitslag van de Ryder Cup ook bij. De eerste Ryder Cup werd gehouden in het jaar 1927. Toen werd dit toernooi nog gespeeld tussen Amerika en het Verenigd Koninkrijk. Vanaf het jaar 1979 mochten de eerste Europese spelers aan de Ryder Cup meedoen. Tot het jaar 2010 zijn er 38 edities gespeeld. Daarvan ging de winst 12 maal naar Europa. Waarvan ook de laatste keer in het jaar 2010 gespeeld op de Celtic Manor Resort te Zuid – Wales.

Wedden op de Solheim Cup

golf-solheim-cupDe dames hebben ook een wedstrijd tussen Amerika en Europa. Ook hier wordt het evenement om het jaar gespeeld. Bij de vrouwen heet dit toernooi de Solheim Cup. Deze heeft niet zoveel geschiedenis als de Ryder Cup. De Solheim Cup is van start gegaan in het jaar 1990. Beide teams spelen met twaalf vrouwen. De stand tot het jaar 2009 is 8 -3 in het voordeel van de Amerikaanse dames. Bij het wedden op golf is de Solheim Cup ook een optie. U kunt wedden op golf uitslagen van de Solheim Cup net zoals de mannelijke variant de Ryder Cup.

Wedden op Golfuitslagen

Het wedden op golf wedstrijden en golf uitslagen is makkelijker dan u denkt. U hoeft geen verstand te hebben van de spelershandicaps. Enkel een gezond verstand is nog om te wedden op golf. Uiteraard is wat voorkennis geen overbodige luxe. Dit maakt het wedden op golf wel makkelijker. Slaat een speler al weken geen goed bal is het misschien niet slim uw geld daarop te zetten. Verschillende Sportsbooks willen u graag helpen met het wedden op golf. Vier Sportsbooks die het wedden op golf aanbieden zijn Unibet, Bwin, Titanbet en PartyBets. De golfwedstrijden die gespeeld zullen worden zijn voor u opgesteld. Met een paar klikken, kunt u dus al wedden op golf. Moet er alleen wel een speelaccount aanwezig zijn. Deze is bij de Sportsbooks gratis aan te maken. U kunt ook nog wedden op golf al een wedstrijd al bezig is. Via het zogeheten live wedden kan u nog gewoon een weddenschap afsluiten. Wedden op golf kan zelfs doormiddel van een mobiele telefoon. Indien u mobiele telefoon deze functie bezit. Op de sites van de Sportsbooks staat de uitleg hiervoor.

De sport golf is vast iets voor u als sportfanaat. Het wedden op golf kan in verschillende onderdelen. U hebt gemerkt dat er toch meer gegolft wordt dan u misschien had verwacht. Mooie gelegenheid voor u om meer te kunnen wedden op golf wedstrijden. Gaat u eens naar één van de Sportsbooks en maak een account om te kunnen wedden op golf. Veel plezier en succes met het wedden op golf.