Wedden op Handbal

wedden-op-handbalOok bij de sport handbal doen veel mensen een sportweddenschap maken. Het wedden op handbal is dan ook net zo populair als andere sporten. Handbal is zowel in Nederland als in Europa een zeer grote sport. De oorsprong van deze sport ligt in Denemarken. Daar werd het handballen in het jaar 1904 geïntroduceerd. In het begin van de sport werd er nog gespeeld op een voetbalveld met elf tegen elf spelers. Dit veranderde later naar twee teams tegenover elkaar met zes spelers en een doelman. In Nederland kennen we verschillende competities. Het wedden op handbal wordt voornamelijk in de hoogste competitie gedaan. De hoogste competitie in Nederland in de Eredivisie. Daaronder zit de Eerste Divisie gevolgd door de Hoofdklasse. Hieronder zijn de competities in de Regioklasse. Onder de Regioklasse zitten de lagere klassen. In de lagere klassen heeft men ook een buiten competitie op verhard veld. Alle klassen van het handballen valt in Nederland onder de organisatie NHV, het Nederlands Handbal Verbond.

Nu wedden op Handbal!

Bookmakers Bonus Bezoeken
Kroon €75,- Nu inschrijven!
NetBet €50,- Nu inschrijven!
Unibet €50,- Nu inschrijven!

Wedden op Beneluxliga

Het wedden op handbal wordt ook gedaan in de Beneluxliga. Men kan hierbij wedden op handbal teams uit drie landen. De naam Benelux zegt al dat het om een strijd gaat tussen de landen Nederland, België en Luxemburg. De eerste editie van de Beneluxliga was in het jaar 2008. Toen deden er alleen de acht beste teams van Nederland en België mee aan dit toernooi. Nu zijn er drie landen en doen er aan het toernooi twaalf teams mee. De eerste editie van de Beneluxliga werd gewonnen door het Belgische Sasja Hoboken. De twee toernooien erna gingen beide naar een Nederlandse winnaar.

Wedden op Internationale Handbaltoernooien

handbal-toernooi-vrouwenIn de handbalsport kennen we drie grote international toernooien. Het wedden op handbal wordt veelal bij zulke toernooien gedaan. Het belangrijkste internationale handbaltoernooi is die van de Olympische Spelen. Eens in de vier jaar strijden landen op de Olympische Spelen voor de gouden medaille. Het hoogst haalbare in de sport. In het jaar 1936 was de sport handbal als eerst te zien op de Olympische Spelen. Toen alleen nog voor mannen. Na een pauze kwam handbal pas in het jaar 1972 terug op de Olympische Spelen. Ook weer enkel voor mannen. De vrouwen mochten deelnemen vanaf het jaar 1976. Onder de Olympische Spelen komen de Wereldkampioenschappen en de Europese Kampioenschappen. De Wereldkampioenschappen voor mannen wordt georganiseerd sinds het jaar 1938. Bij de vrouwen is dit vanaf het jaar 1957. De Wereld Kampioenschappen worden georganiseerd door de IHF, de Internationale Handbal Federatie. Het Europese Kampioenschap voor vrouwen begon van het jaar 1994. Het Europese Kampioenschap voor mannen begonnen ook vanaf het jaar 1994. De Europese Kampioenschappen worden georganiseerd door de EHF, de Europese Handbal Federatie.

Wedden op Handbal Clubteams

De EHF organiseert meer dan de Europese Kampioenschappen voor mannen en vrouwen. Ook toernooien voor clubteams vallen onder de organisatie van de EHF. Het wedden op handbal wordt hier vaak gedaan. Mensen volgen een speler of team en wedden op handbal wedstrijden met hen. De belangrijkste toernooien zijn de EHF Champions League, de EHF Beker voor bekerwinnaars, de EHF Cup en de EHF Challenge Cup. Alle vier de toernooien zijn voor zowel de mannen als de vrouwen. Wedden op handbal in de EHF Champions League wordt vaak gedaan op een grote Europese handbalclub. In de EHF Champions League voor mannen spelen de beste teams om de hoofdprijs. Voor aanvang van het toernooi wordt er een lijst gepresenteerd met de posities van de landen. Hierdoor mogen de twee beste landen ieder drie teams naar het toernooi sturen. De landen 3 tot en met 6 ieder twee teams en de landen van positie 7 tot 31 allen maar één team. Bij de vrouwen is dit anders. Daar mogen de beste 24 landen deelnemen. De beste zeven landen mogen een tweede team toevoegen aan het toernooi. De opzet bij de EHF Beker voor bekerwinnaars is voor de mannen en vrouwen gelijk. Bekerwinnaars mogen aan het toernooi meedoen. Aan de hand van de stand op de landenlijst stroomt men in het toernooi. Ook afvallers uit de EHF Champions League zullen hier instromen om de beker te winnen. Het wedden op handbal bij de laatste twee toernooien zijn stukken minder. Dit omdat de EHF Cup en de EHF Challenge Cup minder aanzien hebben in de sport.

Wedden op Handbalwedstrijden

ek-handbal-vrouwenHet wedden op handbal kunt u doen bij een online Sportsbook. De Sportsbooks zijn er voor u om alle wedstrijden op een rijtje te zetten zodat het wedden op handbal wedstrijden snel gedaan kan worden. Alle handbal wedstrijden worden ook per land en competitie getoond. Ook de eindtoernooien als een Olympische Spelen, Wereldkampioenschap of Europees Kampioenschap worden apart getoond. Binnen een mum van tijd kan u wedden op handbal. Wij bieden u een aantal Sportsbooks aan dat het wedden op handbal aanbiedt. Het wedden op handbal kan altijd. Ook is de wedstrijd al begonnen. De Sportsbooks bieden u namelijk ook aan om live te wedden. Zo kan men altijd wedden op handbal. U kunt dus tijdens een wedstrijd nog wedden op handbal uitslagen. Hebt u misschien geen computer in de buurt, maar wel een mobile telefoon met internet. Dan kunt u ook wedden op handbal via de mobiele telefoon. Wanneer u toch bij één van de Sportsbooks bent, maak dan gelijk een speelaccount aan. Deze zijn geheel gratis, maar wel nodig om een weddenschap te kunnen afsluiten. Bij de Sportsbooks krijgt u dan ook een welkomstbonus. Zo hebt u gelijk een extraatje voor het wedden op handbal.

U merkt dat er genoeg keus is om te wedden op handbal. Bij het wedden op handbal kunt u kiezen uit vele competities en toernooien. De Sportsbooks zullen u helpen bij het wedden op handbal wedstrijden. Gaat u eens langs bij één van de Sportsbooks en laat hun zien wat ze aan u te bieden hebben betreffende het wedden op handbal. Het wedden op handbal is leuk omdat het altijd gedaan kan worden. In veel landen speelt men handbal en daarom kan men dus altijd wedden op handbal uitslagen. Veel plezier en succes met het wedden op handbal bij één van de Sportsbooks.