Wedden op Paarden

paardenraceHet wedden op paarden is al eeuwen oud. Het wedden op paarden stamt namelijk al uit de tijd van de Romeinen. De Romeinen hielden wedstrijden in renbanen, maar in het gehele Romeinse Rijk werden er ook wedstrijden gereden tussen Arabische stammen. In de 17de eeuw kreeg Koning James I van Engeland een belangrijke deel in het professionaliseren van de rensport. Van hem mochten enkel paarden die moed en uithoudingsvermogen hadden met elkaar gekruist worden om zo een ideaal renpaard te creëren. In de 17de eeuw deed men wedden op paarden op voornamelijk paardenraces als de Grand National, Epsom Derby en de 2000 Guineas. Een tijd later kregen gefokte paarden uit Amerika een grotere rol in deze paardensport. Ook was het wedden op paarden een tijdje verboden in de vorige eeuw. Nu mag men wel weer wedden op paarden omdat het niveau erg hoog is. In Amerika is het wedden op paarden niet eens meer uit de samenleving te bedenken.

Nu wedden op Paarden!

Bookmakers Bonus Bezoeken
Kroon €75,- Nu inschrijven!
NetBet €50,- Nu inschrijven!
Unibet €50,- Nu inschrijven!

Wedden op Paardenraces

We kennen diverse races waarbij men doet wedden op paarden. Het wedden op paarden wordt steeds vaker gedaan en daar willen renbanen natuurlijk van mee profiteren. In Nederland hebben we ook een renbaan. De renbaan van Nederland heet Duindigt. Dit is een landgoed in Wassenaar. Op renbaan Duindigt zijn enkele paardenraces met Engelse Volbloeden en Arabische Volbloeden. Wedden op paarden kan natuurlijk ook op meerdere plekken over de wereld. Zo hebben we in Amerika de Triple Crown. De Triple Crown kan men verdienen door mee te doen aan drie wedstrijden en deze succesvol af te sluiten. De drie paardenraces in de Triple Crown zijn Kentucky Derby, Preakness Stakes en de Belmont Stakes. Men zegt dat het de grootste eer die er te behalen is binnen de rensport. In Europa doen we ook mee in de rensport. Vooral het wedden op paarden in Frankrijk is erg populair. Frankrijk heeft dan ook een hoog aanzien in de sport. De bekendste klassieker uit Frankrijk is de Prix de l’Arc de Triomphe. Zoals gezegd zijn Arabische Volbloeden paarden waarmee men races afgaat. Niet zo gek dat in de Arabische wereld de sport een grote opmars maakt. In de Arabische wereld wordt dan ook hard aan de weg getimmerd om mee te tellen in de paarden sport. Wedden op paarden kan daar onder andere op Dubai World Cup. Deze wordt gehouden in de Verenigde Arabische Emiraten. Hier mogen enkel internationale toppers aan de start verschijnen.

Paarden rennen

racepaardenBij het wedden op paarden is er keuze in verschillende rennen. De paarden draven over twee verschillende rennen. Dit zijn de vlakkebaanrennen en de hindernisrennen. De vlakkebaanrennen kunnen we ook weer in de verschillende categorieën verdelen. Er zijn vier verschillende vlakkebaanrennen. De eerste is de Handicap-race, hierbij wordt er aan paarden gewichten toebedeeld. Daarbij krijgt het beste paard het meeste gewicht toegewezen. Wanneer een paard ondanks het extra gewicht de verschillende banen blijft trotseren en winnen mag zich een ‘topper’ benoemen. Deze topper wordt ook wel ‘Handicap Horse’ genoemd. De volgende categorie in het vlakkebaanrennen is de Stakes – races. Hierbij moet men aardig in de buidel tasten. Naast het startgeld moet men ook geld meenemen voor het inschrijven, geld voor het verkiesbaar blijven voor de ren en dergelijke. Een flinke investering, maar de prijzen bij winst zijn er ook naar. Dan is er nog de Claiming Races. Hierbij kunnen paarden tijdens de wedstrijd van eigenaar wisselen. Paarden in deze races worden allen te koop aangeboden. Een paard wisselt van eigenaar zodra deze de startbox verlaat. Eventuele winsten van de race zijn dan nog voor de vorige eigenaar. Als laatste kennen we de Allowance – races. Hierin worden bij paarden volgens een vaststaand systeem naar leeftijd, prestatie en geslacht, gewicht toebedeeld. Naast de vlakkebaanrennen kennen we ook de hindernisrennen zoals de steeplechase.

Gokken op Renbanen

Naast het wedden op paarden in verschillende races zijn er ook verschillende renbanen. Hierop kan men niet wedden op paarden, maar de ondergrond telt wel mee in het maken van een weddenschap. We kennen twee verschillende soorten renbanen. De dirt baan en de turf baan. De dirt baan is van zand en bij de turf baan rijden de paarden op gras. Toch is 80% van de renbanen een turfbaan. Op het gras blijken paarden beter uit de voeten te kunnen. In Amerika kent wen ook de all – weather banen. Hierop zouden de paarden dus altijd op kunnen racen. Van belang is wel dat een renbaan goed verzorgd wordt. Een breuk of ander ongeluk met een paard zou de renbaan een enorme schade aan de reputatie brengen.

Op paarden wedden voor Geld

Voor het wedden op paarden hoeft men tegenwoordig niet meer naar de renbaan toe. Wat een leuk uitstapje is, maar het kan tegenwoordig ook online. Wedden op paarden gaat dan steeds vaker via online Sportsbooks. Deze houden alle races bij waar men kan wedden op paarden. De Sportsbooks zullen de races en tijden in één overzicht aan u tonen. Vier grote Sportsbooks die het wedden op paarden doen presenteren zijn Unibet, Bwin, Betfair en PartyBets. Alle vier hebben het wedden op paarden in hun assortiment en delen deze maar al te graag met u. Het naar de renbaan gaan is niet meer nodig. Van achter de computer kunt u al wedden op paarden naar wens.

paardenracesBij het wedden op paarden moet u met een aantal dingen rekening houden. Gaat u namelijk wedden op paarden van Engelse of Arabische maak of juist een andere Volbloed. Bij het wedden op paarden moet u ook rekening houden met de ondergrond van een renbaan. Elk paard presteert overal anders. Het jaargetij zal een rol spelen bij het maken van een weddenschap. Gaat u eens bij de vier Sportsbooks langs om het wedden op paarden beter onder de knie te krijgen. Bent u al meer bekend met het wedden op paarden dan kunt u een speelaccount aanmaken. Deze is geheel gratis, maar wel nodig om te kunnen wedden op paarden. De Sportsbooks helpen u met het maken van een speelaccount. Wij wensen u veel plezier en succes toe met het wedden op paarden bij één van de Sportsbooks.