Wedden op Rugby

Het rugby kennen we al sinds de Middeleeuwen. Toen werd er voornamelijk in het zuiden van Frankrijk het rugby gespeeld. De bedoeling was dat men een zak gevuld met hooi van het ene naar het andere dorpplein moest brengen. In de negentiende eeuw gingen de wedstrijden ook tussen kost- en scholen. De regels werden onderling bepaald. Vanaf het jaar 1845 werden de eerste rugbyregels zwart op wit gezet. Tegenwoordig kennen we verschillende onderdelen in het rugby. De Rugby Union, Rugby League en het Zeslandentoernooi zijn het bekendste hierin. Het wedden op rugby wordt dan ook vaak gedaan bij dezen drie onderdelen.

Nu wedden op Rugby!

Bookmakers Bonus Bezoeken
Kroon €75,- Nu inschrijven!
NetBet €50,- Nu inschrijven!
Unibet €50,- Nu inschrijven!

Wedden op Rugby Union

In de Rugby Union wordt gespeeld met twee teams van 15 spelers. Een wedstrijd duurt tachtig minuten en is één van de bekendste veldsporten ter wereld. De Rugby Union is ontstaan door William Webb Ellis. Hij pakte tijdens een potje football de bal liep hiermee het veld over. Deze speler wordt dan nog altijd gezien als de grondlegger van de sport. In Engeland heeft men het dan ook over Rugby Football. De regels zijn door de jaren heen ook aangepast. Zo is de sport een stuk veiliger geworden voor de spelers en het amusement waarde gestegen. Het wedden op rugby werd daardoor ook aantrekkelijker. Men geen met veel plezier naar een wedstrijdje rugby kijken en het wedden op rugby hoorde er praktisch standaard bij. In het jaar 1886 werd de IRFB, Internationale Rugby Football Board, opgericht. In het jaar 1997 werd de naam omgezet naar IRB, International Rugby Board. De IRB is verantwoordelijk voor de regels van deze sport. Verder organiseert de IRB de wereldkampioenschappen. Vanaf het jaar 1995 is de sport pas echt professioneel.

Wedden op Rugby League

De Rugby League is ontstaan uit de Rugby Union. De Rugby League is ontstaan door onenigheid onder de spelers. Engeland van in het jaar 1895 erg verdeelt. Rugby was in het rijkere zuiden een amateursport, maar de spelers in het noorden van het land wilden een vergoeding voor hun verloren werkuren. Het wedden op rugby was dan ook in het zuiden een stuk populairder. In de Rugby League speelt men met twee teams van 13 spelers. Ook zijn er andere regels een beetje aangepast. Een scrum zal je bijvoorbeeld niet vaak meemaken in de Rugby League. Beide onderdelen van rugby zijn het meest bekend in de landen als Engeland, Nieuw – Zeeland en Australië. Ondanks de groeiende populariteit zal de Rugby League altijd het kleine broertje van de Rugby Union blijven.

Wedden op Zeslandentoernooi

Bij het wedden op rugby wordt vaak als eerst aan het Zeslandentoernooi gedacht. Het belangrijkste toernooi binnen de sport. De zes landen die hieraan deelnemen zijn Engeland, Wales, Schotland, Italië, Frankrijk en Ierland. Het team van Ierland bestaat uit de Ierse republiek en Noord – Ierland. Speciaal voor hen is er een nieuw volkslied gemaakt. De eerste editie van het Zeslandentoernooi was in het jaar 1883 onder de naam Home Nations. Toen waren alleen de landen Wales, Engeland, Schotland en Ierland deelnemers. In het jaar 1910 werd Frankrijk aan het deelnemersveld toegevoegd en vanaf het jaar 2000 in het Zeslandentoernooi ontstaan met aanvulling van Italië. Naast de strijd om de titel in het Zeslandentoernooi zijn er meer prijzen te winnen. Zo kan men de Grand Slam winnen. Die gaat naar het land die al zijn wedstrijden met winst weet af te sluiten. De Triple Crown is enkel voor een land van de Home Nations. Dat land moet dan de andere landen van de Home Nations hebben verslagen. De Calcutta Cup is de strijd tussen Engeland en Schotland. De strijd tussen Engeland en Ierland gaat om de Millennium Trophy. En Schotland en Ierland strijden om de Centenary Quaich. Frankrijk en Italië strijden onderling om de Guiseppe Garibaldi Trophy en als laatst is er de Wooden Spoon voor het land dat geen één wedstrijd weet te winnen.

Rugby in Nederland

Ook ons land is bekend met de sport rugby. In het jaar 1879 werd de eerste rugbyclub opgericht. Dit was HFC uit Haarlem. HFC werd gevolgd door Delftsche Studenten Rugby Club, dat werd opgericht in het jaar 1918. Studentenclubs uit Groningen en Amsterdam volgden al snel. In het jaar 1920 werd de NRB, Nederlandse Ruby Bond, opgericht. Langzaam groeide de sport door het hele land. Sinds het jaar 1975 is er zelfs een damescompetitie bijgekomen. Bij de Nederlandse Ruby Bond zijn nu ongeveer 85 rugbyclubs aangesloten. Het wedden op rugby kan ook op de wedstrijden van eigenbodem. Hiervoor kunt u terecht bij één van onze Sportsbooks.

Gokken op Rugby

Het gokken op rugby gebeurt zowel nationaal als internationaal. In landen als Nieuw – Zeeland en Wales is rugby de nationale sport. Zo zijn er nog meer landen, maar deze twee zijn de bekendste. Bij het gokken op rugby wordt vaak gekeken naar belangrijke spelers in het team of land. De grote spelers hebben vaak een groot aandeel in het winnen van de wedstrijden. U wilt nu eenmaal winnen als u gaat wedden op rugby. Bij het wedden op rugby uitslagen kan het van belang zijn om enige informatie te verzamelen. Bij Sportsbooks kunt u terecht voor het gokken op rugby. Deze zullen u wegwijs maken in de sport rugby. En wanneer er een speel account gratis is aangemaakt kunt u bij de Sportsbooks gaan wedden op rugby. Alle wedstrijden zullen u voorgelegd worden. Met een paar keer doorklikken bent is het wedden op rugby al gebeurd.

Het wedden op rugby kan in verschillende onderdelen. Zo kunt u wedden op rugby wedstrijden in de Rugby Union, Rugby League en het Zeslandentoernooi. Er zijn vele wedstrijden meer waarbij het wedden op rugby mogelijk is. De Sportsbooks zullen u helpen bij het wedden op rugby. Zij hebben alle wedstrijden van alle competities en toernooien voor u. Het is aan u om te wedden op rugby bij de Sportsbooks die het beste bij u past. Het wedden op rugby kan ook wanneer een wedstrijd het startsignaal al gehoord heeft. U kunt dan nog wedden op rugby via het live wedden. Ook is het wedden op rugby via de mobiele telefoon mogelijk. Voor beide manieren van wedden op rugby wedstrijden zult u eens langs moeten gaan bij de Sportsbooks. veel plezier en succes met het wedden op rugby.