Wedden op Vechtsporten

wedden-op-k1Bij het wedden op vechtsporten komen er een aantal gelijk in aanmerking. Maar zijn vechtsporten nou echt vechtsporten of toch zelfverdedigingsporten? Dit zal een discussie zijn die blijft. Vechtsporten zijn namelijk niet alleen goed voor de conditie van de mens, maar ook zeker nuttig om technieken aan te leren om uzelf te verdedigen. Bij vechtsporten denkt men ook vaak gelijk dat de ene de andere zo snel mogelijk naar de grond moet werken. Het wordt vaak als een geweldig iets gezien. Terwijl dit juist een zeer conditionele en tactische sport is. Het wedden op vechtsporten wordt vaak gedaan op de vier bekende onderdelen. De bekendste onderdelen van de vechtsport zijn het Boksen, K-1, UFC en Strikeforce. Hieronder een korte omschrijving van alle vier.

Nu wedden op Vechtsporten!

Bookmakers Bonus Bezoeken
Kroon €75,- Nu inschrijven!
NetBet €50,- Nu inschrijven!
Unibet €50,- Nu inschrijven!

Wedden op Boksen

wedden-op-boksenBij het wedden op vechtsporten is boksen toch wel de populairste van allen. Bij boksen staan een aantal dingen centraal. Naast een goede conditie moet de bokser over een goede coördinatie van de voeten, handen en ogen beschikken. Een bokswedstrijd kan gewonnen worden door het verzamelen van punten met de juiste slagen of door een knock – out. De slagen die bij het boksen gehanteerd worden zijn de directe stoot, een opstoot en de hoek. Een combinatie van deze en de snelheid van een bokser kunnen de tegenstander doen verslaan. Het boksen kent vele klassen. Bij het wedden op vechtsporten is het slim wanneer u bij verschillende klassen de topper volgt. Is de bokser in goeden doen? Wat zijn de laatste resultaten. Dit alles kan helpen bij een betere weddenschap. Boksen is ook een onderdeel van de Olympische Spelen. De bekendste bokser uit Nederland is toch wel Arnold Vanderlyde. Hij presteerde het om zeven maal Nederlands kampioen en drie maal Europees kampioen te worden. Hij heeft daarnaast drie maal brons gehaald op de Olympische Spelen. Dit deed hij in de jaren 1984, 1988 en het jaar 1992. Bij het boksen is men verplicht naast de bokshandschoenen ook een bitje en een bokshelm te dragen. Dit alles om de schade van de rake klappen op het gezicht te beperken.

Wedden op K-1

Bij het wedden op vechtsporten mag K-1 zeker niet ontbreken. K-1 is ontstaan uit de vechtsporten thaiboksen, taekwondo, karate, kungfu, kickboksen en het traditionele boksen. K-1 bestaat vanaf het jaar 1993 en is ontstaan in Japan. De letter K staat voor de vechtsporten karate, kungfu en kickboksen. Het getal 1 geeft aan dat het de hoogste klasse in de vechtsport is. Door het jaar heen worden verschillende K-1 toernooien gespeeld. Vechters moeten hier proberen zoveel mogelijk punten te halen. De acht besten gaan uiteindelijk strijden op het K-1 World Grand Prix. Dit toernooi is nu gespeeld van het jaar 1993 tot en met het jaar 2010. In de 18 edities wist 15 maal een Nederlander te winnen. U kunt wel stellen dat de Nederlanders domineren in de vechtsport K-1. Bij het wedden op vechtsporten als K-1 kiest men ook vaak een Nederlander als eindwinnaar. Wat niet altijd garantie geeft op een winst natuurlijk. Één rake klap of trap van de tegenstander en een partij kan al afgelopen zijn. Een K-1 wedstrijd bestaat uit drie keer drie minuten. Mocht er dan geen winnaar zijn zal er een extra ronde gespeeld worden. Een partij kan maximaal vijf rondes duren. Bij het K-1 mag men best veel. Wat echt ten boze is bij K-1, is het doorvechten wanneer de tegenstander op de grond ligt.

Wedden op UFC

wedden-op-ufcUFC staat voor Ultimate Fighting Championship. De UFC is tevens de grootste Amerikaanse Mixed Martial – Arts organisatie. De organisatie bestaat van het jaar 1993. Bij de UFC zitten de beste vechters van de wereld. Ongeacht de vechtsport die ze beheersen. Het duurde even voordat men de gevechten in de UFC accepteerden. Het was nogal een brute vertoning voor het publiek. Je mag immers nog meer als bij de vechtsport K-1. UFC ging dan ook met zijn wedstrijden meer ondergronds om aandacht van de politiek te ontlopen. Het wedden op vechtsporten bleef gewoon doorgaan. Ook op partijen die niet voor het publiek te zien waren. Toch kwam de vechtsport aan zijn bekendheid. Via de computer kon men naar de wedstrijden kijken en uiteindelijk zaten stadions vol te genieten van de meest brute vechtsport. De UFC wedstrijden worden vooral uitgezonden op de televisie. In landen als Amerika, Canada, Japan, Mexico, Verenigd Koninkrijk en Brazilië is men vooral gek op deze vechtsport. De Nederlander Sebastiaan ‘Bas’ Rutten heeft ook deelgenomen aan deze sport. En niet onverdienstelijk. Van zijn 22 partijen wist hij er één niet te winnen. Die partij eindigde in een gelijkspel. Tegenwoordig is hij een assistent presentator bij Inside MMA.

Wedden op Strikeforce

wedden-op-strikeforceBij het wedden op vechtsporten kunt ook kiezen voor Strikeforce. Strikeforce is en organisatie bestaand uit kickboksen en Amerikaanse Mixed Martial – Arts. Strikeforce begon als kickboksen organisatie, maar werd al snel overgenomen door de MMA. MMA staat voor Mixed Martial Arts, maar beter bekend als kooivechten en ultimate fighting. Strikeforce is een volcontact sport. Bijna alles is wel toegestaan. Het heeft dan ook veel weg van de UFC gevechten wat eveneens onder de organisatie MMA valt. Bij het wedden op vechtsporten is Strikeforce nu al niet meer weg te slaan. Zeker in landen als Amerika, Rusland en Brazilië is het een grote sport. De vechtsport Strikeforce kent diverse klassen. Elke klassen heeft natuurlijk zijn kampioenen. Echte waaghalzen doen mee aan deze sport. Blessures komen dan ook vaker voor, bijna alles wordt bijna toegelaten. Het is wel een vechtsport waar graag naar gekeken wordt. Sporten onder de MMA zullen dan ook flink gaan groeien.

U kunt op verschillende wedden op vechtsporten. In bovenstaande tekst staan de vier bekendste vechtsporten. In deze onderdelen in het wedden op vechtsporten het grootst. Maar er is meer te verkrijgen met het wedden op vechtsporten. U krijgt bij de Sportsbooks die het wedden op vechtsporten promoten een welkomst bonus. Bij het aanmaken van een gratis speel account kunt u te bonus ontvangen. Hiermee kunt u gaan wedden op vechtsporten. Veel plezier en succes met het wedden op vechtsporten.