Wedden op Wielrennen

Wielrennen heet eigenlijk wegwielrennen en valt onder de wielersport. Naast het wielrennen vallen onder andere veldrijden, mountainbiken en baanwielrennen ook onder wielersport. Het wielrennen is ontstaan in het jaar 1868. De afstand van het parcours was 1200 meter. In het jaar 1869 was de eerste wedstrijd die van plaats naar plaats ging. Dit was de weg van Parijs naar Rouen die 123 kilometer lang was. Het wielrennen is de bekendste tak van de wielersport. Vele mensen kennen uit deze sport dan ook de favoriete en de wedstrijden. Het wielrennen gebeurd op de openbare weg. Je hebt in deze sport eendaagse wedstrijden en meerdaagse wedstrijden. De belangrijkste wedstrijden zijn opgenomen door de UCI Pro Tour. Binnen het wielrennen zijn drie onderdelen. Zo is er een individuele tijdrit, een ploegentijdrit en de ‘rit in één lijn’, de normale wedstrijd waarbij iedereen tegelijk start en de eerste over de finish wint.

Nu wedden op Wielrennen!

Bookmakers Bonus Bezoeken
Kroon €75,- Nu inschrijven!
NetBet €50,- Nu inschrijven!
Unibet €50,- Nu inschrijven!

Wedden op wielren wedstrijden

Bij het wedden op wielrennen heeft men de keus. Men kan wedden op wielrennen bij eendaagse wedstrijden en men kan wedden op wielrennen bij meerdaagse wedstrijden. De meerdaagse wielerwedstrijden zijn het bekendst. Ze worden vaker genoemd als een ronde van een land. Zo hebben we de Tour de France, de Giro d’Italia en de Vuelta Ciclista a Espana. Het wedden op wielrennen in de grote Ronde heeft meerdere mogelijkheden. Men kan wedden op het eindklassement, de dagwinnaar, maar ook op de verschillende truien die er zijn. Dit maakt het wedden op wielrennen aantrekkelijk. Enkele bekende eendaags wedstrijden zijn de Ronde van Vlaanderen, Parijs – Roubaix en Milaan – San Remo. Maar ook het wereldkampioenschap behoort tot de eendaags wedstrijden.

Wedden op de Tour de France

Het wedden op wielrennen gebeurd het meest op de grote rondes. Met de ‘Grote Rondes’ bedoelen we de Ronde van Frankrijk (Tour de France), de Ronde van Italië (Giro d’Italia) en de Ronde van Spanje (Vuelta Ciclista a Espana). Van deze drie gebeurt het wedden op wielrennen het vaakst in de Tour de France. Bij de Tour de France strijd men om de gele trui. Die krijgt diegene die uiteindelijk de Tour op zijn naam zet. Dit is één van de truien die er te winnen is. Er is ook een groene trui voor diegene die de meeste punten heeft in het sprintklassement. De bolletjestrui is voor diegenen met de meeste punten in het bergklassement. Een witte trui is voor diegene met de meeste punten in het jongerenklassement. Naast de truien zijn er ook gekleurde nummers. Zo rijdt nummer laatst van het klassement met een rood plaatje met daarop een wit rugnummer en rijdt de ploeg met de meeste punten met een geel plaatje met zwarte nummers. In de Ronde van Italië barst de strijd los om de Roze trui. In de Ronde van Spanje kent men geen vaste kleur klassementtrui. Dit ligt geheel aan de sponsor die de kleuren bepaald. Dit was altijd een goudgele trui, maar die leek te veel op de klassementstrui van de Tour de France.

Wedden op Klassiekers

Bij het wedden op wielrennen kan men ook kiezen uit klassiekers. Zo worden vaak de eendaagse wedstrijden genoemd. Bekende klassiekers zijn de Ronde van Vlaanderen, Parijs – Roubaix, Milaan – San Remo, Amstel Gold Race, Luik – Bastenaken – Luik en de Waalse Pijl. Alle wedstrijden voor het wedden op wielrennen. Naast deze prestigieuze wedstrijden zijn er ook voorjaarsklassiekers en najaarsklassiekers. Enkele voorjaarsklassiekers zijn GP La Marseillaise, de Grote Prijs van de Etruskische Kust en de kasseienwedstrijden Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne – Brussel – Kuurne. Twee bekende najaarsklassiekers zijn Parijs – Tours en de Ronde van Lombardije. Het wedden op wielrennen kent vele keuzen. U zult dus moeten kijken hoe een wielrenner presteert om een goede weddenschap af te sluiten. Een beetje voorinformatie is in deze niet verkeerd.

Wedden op de Ronde van Vlaanderen

Zoals net in het stukje hierboven vernoemd is de Ronde van Vlaanderen een klassieker. Maar eentje met een rijke geschiedenis. De Ronde van Vlaanderen wordt ook wel Vlaanderens Mooiste genoemd. De Ronde van Vlaanderen is voor het eerst gereden in het jaar 1903. Sinds dien is deze eendaagse wedstrijd elk jaar gereden op de viertiende zondag van het jaar. Zelfs tijdens de Tweede Wereldoorlog in deze Mooiste gereden. De Ronde van Vlaanderen is bekend om zijn kasseiwegen. De wielrenners rijden vaak langs het parcours om de kasseien maar te ontwijken. Wat veel kunst en vliegwerk, maar ook spektakel met zich meebrengt. In de loop der jaren zijn vele wegen geasfalteerd. Hierdoor werd de Ronde van Vlaanderen steeds anders afgelegd. Nu wel met meer hellingen opgenomen in het parcours. De kasseiwegen zijn er ook nog altijd, maar minder dan de jaren voorheen. Bij het wedden op wielrennen is deze klassieker het leukste. Een valpartij kan zo gebeurd zijn en wanneer men in een rijtje achter elkaar de kasseiwegen trotseert kunnen voorgangers een grotere voorsprong nemen.

Gokken op Wielrennen

Het gokken op wielrennen kan op verschillende koersen. Het wedden op wielrennen kan bij de bekende Rondes als die van Frankrijk (Tour de France), Italië (Giro d’Italia) en Spanje (Vuelta Ciclista a Espana), maar ook op de genoemde klassiekers. De diversiteit van meerdaagse- en eendaagse wedstrijden houdt de spanning erin bij het gokken op wielrennen. Het wedden op wielrennen kan op verschillende onderdelen van de wielersport. Het wedden op wielrennen wordt toch het vaakst gedaan. Het wegwielrennen is wel het bekendste onderdeel van de wielersport. Naast een gok wagen naar de het eindklassement kan u ook wedden op diverse truien tijdens de drie Grote Rondes. Het wedden op wielrennen kunt u doen bij Sportsbooks. Deze zetten voor u alle wedstrijden op een rijtje. Zo wordt het wedden op wielrennen voor u gemakkelijk gemaakt. Voor u aan de slag kan gaan bij een Sportsbook zult u eerst een speelaccount moeten aanmaken. Deze is geheel gratis en de Sportsbook helpt u daarbij. Van de Sportsbook krijgt u dan een welkomstbonus waarmee u kunt wedden op wielrennen. Gaat u eens kijken bij de aangeboden Sportsbooks. Ze hebben allen vast iets moois voor u in petto. Veel plezier en succes met het wedden op wielrennen.