Wedden op Wintersporten

Wedden-op-Alpine-SkieënBij wintersporten hebben we het over sporten die vooral in de winter plaatsvinden. Er zijn vele wintersporten en daarom worden die ook verdeeld in twee groepen. Zo zijn er de sneeuwsporten en de ijsporten. De wintersporten zijn ontstaan, omdat in dit seizoen de wegen onbegaanbaar waren. Hierdoor moest men alternatieven bedenken om de wegen te trotseren. Naarmate de technologie vorderde werden de alternatieve manieren meer recreatieve manieren om ondergronden te overwinnen.

Nu wedden op Wintersporten!

Bookmakers Bonus Bezoeken
Kroon €75,- Nu inschrijven!
NetBet €50,- Nu inschrijven!
Unibet €50,- Nu inschrijven!

Wedden op Alpineskiën

Bij het wedden op wintersporten staat het alpineskiën hoog genoteerd. Het alpineskiën bestaat namelijk uit vijf onderdelen. De vijf onderdelen zijn de Slalom, de Reuzenslalom, de Super G, de Afdaling en de Alpine – combinatie. De Slalom is de meest technische discipline binnen het Alpineskiën. De skiërs worden getest op hun vakkundigheid in het maken van bochten om zo snel mogelijk af te dalen. De Reuzenslalom heeft veel weg van de Slalom. Het grote verschil is dat bij de Reuzenslalom de poortjes verder uit elkaar staan. Ze zijn breder op het parcours gezet. Hier komt naast snelheid ook het technische aspect kijken om zo min mogelijk te remmen bij het maken van bochten. Bij de Super G is het ook de bedoeling dat men zo snel mogelijk weer beneden is. Echter wordt van de skiër hier nog meer verlangd van zijn techniek. Dan is er nog de Afdaling. De Afdaling wordt ook wel het koningsnummer genoemd. Bij dit onderdeel worden de hoogste snelheden gehaald. Poortjes staan verder van elkaar zodat de snelheden van wel 130 km/u kunnen gehaald worden. Als laatste hebben we nog de Alpine – combinatie. Een combinatie van een Afdaling en een speciale Slalom. Beide onderdelen moeten gedaan worden om de uiteindelijke winnaar aan te kunnen wijzen. Bij het wedden op wintersporten staat de Afdaling hoog genoteerd. Het is eenmaal het koningsnummers binnen het Alpineskiën.

Wedden op Sneeuwsporten

wedden-op-snowboardingZoals in de inleiding staat hebben we een verdeling in sneeuw- en ijsporten. Het wedden op wintersporten gebeurt niet alleen op het Alpineskiën. Alpineskiën behoort wel tot deze groep, maar ook andere sporten vallen hieronder. Andere bekende wintersporten zijn de Biatlon, Langlaufen en Schansspringen. Uiteraard zijn er nog veel meer sneeuwsporten, maar het wedden op wintersporten als Biatlon, Langlaufen en Schansspringen zijn beter bekent. Bij Biatlon is de bedoeling dat men een parcours zo snel mogelijk aflegt. Onderweg zijn er stops waar men met een geweer op een doel moet schieten. Dit doel bestaat uit vijf stippen. Er kan zowel staand als liggend geschoten worden. Als een atleet een doel mist moet deze een strafronde skiën voordat het parcours vervolgd mag worden. Bij het Langlaufen moet men op speciale ski’s een parcours afleggen. Dit kan door middel van twee stijlen. De eerste is de ‘klassieke stijl’, hierbij loopt men op de ski’s, en de ‘vrije stijl’, hierbij beweegt men zich zijwaarts voort. Een soort van schaatstechniek. Het Schansspringen heeft eigenlijk geen uitleg nodig. Men gaat op ski’s van een schans af en moet daarna door de lucht een zo ver mogelijke afstand proberen af te leggen.

Wedden op IJssporten

Naast de sneeuwsporten is de andere groep de ijssporten. Er zijn vele bekende sporten in deze groep. Degene die we het best kennen zijn Schaatsen, Skeleton, Rodelen, Kunstrijden, Curling, Bobsleeën en IJshockey. Het wedden op wintersporten als deze worden vaak rechtstreeks gedaan. Dit omdat sommige sporten binnen afspelen en dus langer door kunnen gaan dan de wintermaanden. Zo neemt de sport IJshockey ruim een half jaar in beslag om een competitie af te ronden. Al deze ijssporten zijn tevens onderdeel van de Olympische Winterspelen. Het wedden op wintersporten kan immers ook bij wedstrijden en toernooien.

Wedden op Wintersportwedstrijden

wedden-op-biathlonBij het wedden op wintersporten kan men kiezen uit verschillende wedstrijden. Elke sport kent diverse klassen waarbij men sportweddenschappen kan afsluiten. Ook zijn er wedstrijden op toernooien. Het grootste toernooi voor de wintersporten in de wintervariant van de Olympische Spelen. Tijdens de Olympische Spelen strijden landen in hun wintersport voor het goud. De Olympische Winterspelen worden om de vier jaar gehouden. Bij dit evenement kan men wedden op wintersporten als biatlon, skeleton, bobsleeën, curling, ijshockey, rodelen, schaatsen, kunstrijden, noordse combinatie, shorttracken, snowboarden, langlaufen, schansspringen en alpineskiën. De sporten kennen natuurlijk weer verschillende discipline. Een variant op de Olympische Winterspelen is de Paralympische Winterspelen. Hier doen deelnemers mee met een beperking. Bij de Paralympische Spelen kan men wedden op wintersporten als alpineskiën, biatlon, langlaufen, rolstoelcurling, en sledgehockey. Het wedden op wintersporten gebeurt ook veel tijdens de Winter X Games. Bij de Winter X Games kan men wedden op wintersporten als Skiën, Snowboarden en de Snowmobilen. Binnen het Skiën zijn de onderdelen Skicross, Slopestyle, Halfpipe en de Monoski. De onderdelen bij het Snowboarden zijn de Snowboard Cross, Slopestyle en de Halfpipe. Bij de Snowmobilen zijn de onderdelen de Snowcross en Freestyle. De Snowmobilenonderdelen worden alleen uitgevoerd door mannen. Er is ook een toernooi enkel voor universiteitstudenten. Dit is de Winter Universiade. Bij de Winter Universiade kunt u wedden op wintersporten als alpineskiën, langlaufen, skispringen, Noordse combinatie, kunstschaatsen, ijshockey, shorttrack, biatlon, snowboarden, langebaanschaatsen en curling.

Gokken op Wintersporten

Wedden-op-BobsleeënHet gokken op wintersporten kunt u ook online doen. Het wedden op wintersporten kan namelijk bij diverse Sportsbooks. Vier bekende Sportsbooks waarbij men kan wedden op wintersporten zijn Unibet, Bwin, Titanbet en PartyBets. Alle vier hebben hun wintersporten voor u uitgestald. In één oogopslag ziet u welke wintersporten actief zijn. Het wedden op wintersporten kan alleen met een speelaccount. Bij de Sportsbooks is deze gratis aan te maken. U krijgt tevens een welkomstbonus waarmee u kunt wedden op wintersporten.

Het wedden op wintersporten kan helaas alleen in de koudere maanden. Dan zijn de wintersporten natuurlijk het actiefst. Maar dan is er ook keuze genoeg. Het wedden op wintersporten kan dan dagelijks gedaan worden. Zeker wanneer er een groot toernooi van start is gegaan. Het wedden op wintersporten kan ook bij een weekendtoernooi of een dagwedstrijd. U kunt wedden op wintersporten als het Alpineskiën, Biatlon, Langlaufen, Schansspringen en nog veel meer. Gaat u eens langs de Sportsbooks die de wintersporten aanbiedt. Daar ziet u ook gelijk welke wintersporten er actief zijn. Kiest u sport, maak een speelaccount en maak uw weddenschap. Veel plezier en succes met het wedden op wintersporten.