Zullen de Nederlandse darters overleven?

by admin on 27 december 2011

bwin-wed-op-dartsNadat de kerstdagen weer achter ons liggen mogen de darthelden de pijlen weer oprapen. Na een korte onderbreking gaat het spektakel weer verder. Het WK Darts 2012 is nog maar in de tweede ronde en we willen graag weten wie de nieuwe kampioen in de PDC wordt. De tweede ronde werd opgesplitst doordat Kerst ertussen zat. In de tweede ronde kende we een unicum dat vijf van de zes Nederlanders door waren. Zullen deze ook de derde ronde gaan bereiken en hoe zal Co Stompé het vergaan nu hij door een hond in zijn hand gebeten is?

Helaas weten we dat er twee Nederlanders de derde ronde niet meer zullen bereiken. Voor de Kerst wisten Roland Scholten en Jelle Klaasen niet te winnen van hun tegenstander. Ze gingen er zelfs met grote getallen van het bord af. Beide landgenoten wisten niet één set te winnen en verloren daardoor beiden met een uitslag van 4-0. Een klap natuurlijk wanneer je de eerste ronde wel weet te overleven. Beide heren hebben wel gestreden, maar de tegen standers Wayne Jones en James Wade waren toch een maatje te groot. Nu is natuurlijk de hoop gevestigd op de andere drie Nederlanders.

Co Stompé, Vincent van der Voort en Michael van Gerwen zitten nog in het toernooi. Zouden hun de volgende ronde halen. Ze treffen alle drie niet de makkelijkste tegenstanders, maar darten wordt beslist met de laatste dubbel. Het kan dus alle kanten op. Wellicht zijn onze helden wel in topvorm na de feestdagen. Co Stompe start vandaag de sessie. Hij mag het in de tweede ronde opnemen tegen niemand minder dan Terry Jenkins. Inmiddels toch een gevestigde naam binnen de top van de PDC. Na Stompe zal Vincent van der Voort het podium betreden. Hij mag gaan strijden om de derde ronde met Andy Hamilton. Michael van Gerwen heeft misschien wel de moeilijkste tegenstander in de tweede ronde. Mervyn King wacht namelijk op hem. Deze partij zal op woensdag gespeeld worden.

Andere partijen die gespeeld worden op de dinsdag zijn bijvoorbeeld Richard Burnett tegen John Part. Beide heren zullen aan elkaar gewaagd zijn. Een mooie weddenschap kan hier dan ook bij afgesloten worden. Ook Richardson, degene die er voor zorgden dat Raymond van Barneveld in de eerste ronde eruit lag, mag het de tweede ronde opnemen tegen Kim Huybrechts. Zal Richardson weer voor een stunt kunnen zorgen. Ook de titelkandidaat Phil Taylor mag op dinsdag aantreden. Hij neemt het dan op tegen Dave Chisnall. De laatste partij van de dinsdag is die tussen Paul Nicholson en Alan Tabern.

Op de woensdag worden de laatste partijen gespeeld uit de tweede ronde. Naast de partij tussen Van Gerwen en King staan er nog een paar partijen op het programma. En dat zijn niet de minsten partijen. Wat te denken van onze held uit Australië Simon Whitlock. Hij liet een verbluffende partij zien in de eerste ronde, met een gemiddelde waar velen jaloers op zijn. Whitlock gooit in de tweede ronde tegen Steve Beaton. Colin Lloyd mag het opnemen tegen Scott Rand en runner-up van vorig jaar Gary Anderson neemt het op tegen Petersen. Je ziet dat er weer genoeg spannende potten op papier staan waarop jij een mooie weddenschap kan afsluiten. Bij een goede weddenschap kan je zomaar de Kerstinkopen terug verdienen.

No related posts.

Previous post:

Next post: